TEMPUS projekat:
Jačanje visokog obrazovanja u oblasti socijalne politike i socijalne zaštite

Na Univerzitetu u Nišu 26. i 27. marta održana je konferencija na kojoj je široj društvenoj zajednici i predstavnicima institucija iz ove oblasti predstavljen rad na TEMPUS projektu SHESPSS "Jačanje visokog obrazovanja u oblasti socijlne politike i socijalne zaštite".

U okviru projektnih aktivnosti sprovedeno je istraživanje tržišnih potreba i neophodnih znanja sa idejom da se uvođenje novih programa u ovoj oblasti kao i poboljšanje starih obavlja na osnovu stvarnih društvenih potreba. Na osnovu ovih nalaza objavljena je publikacija “Obrazovanje u oblasti socijalnog rada i socijalne politike za XXI vek”.

conference_26032015_1
conference_26032015_2

Konferenciju je otvorila prorektorica Univerziteta u Nišu, prof. dr Vesna Lopičić. Nakon toga su urednice publikacije prof dr Nevenka Žegarac i prof. dr Jelisaveta Todorovoić govorile o koncepciji i strukturi predstavljane publikacije. Članovi timova univerziteta u Nišu, Novom Sadu i Beogradu predstvili su pojedine segmente publikacije: analizu tržišta nakon čega je usledio kritički osvrt i korisne sugestije prisutnnih predstavnika struke, analizu postojećih sadržaja na univerzitetima u Srbiji kao i postojeću mobilnost između univerziteta.

Sve ovo je učinjeno sa idejom da novotvoreni programi predviđeni projektom, kao i inoviranje postojećih odgovaraju potrebama društva u čijem prostoru će budući stručnjaci intervenisati na individualnom i društvenom nivou.

Pogledajte neke od fotografija sa konferencije.